Home | Mohammed

Wat voor adviezen heeft onze profeet (v.z.m.h) voor ons betreft gematigd eten?


Yazdır
Antwoord: 

Degene die aan zijn gezondheid denkt en een lang leven wenst hoort zich absoluut te houden aan de volgende adviezen van de profeet (v.z.m.h)

“Een aantal hapjes is voldoende voor een mens om te overleven. Laat degenen die kracht willen verkrijgen om arbeid te verrichten een derde van zijn maag vullen met voedsel, een derde met water en een derde leeg laten om het ademhalen te vergemakkelijken.”(1)

Volgens onderzoekers is het noodzakelijk om een gedeelte van de maag leeg te laten om makkelijk en diep adem te kunnen halen. Dat een adem die niet volledig genomen wordt, houdt in dat het leven niet volledig geleefd wordt. Ook wordt het bloed zonder dat het volledig gereinigd wordt in de lever, weer verspreid in het lichaam. Zo wordt de gezondheid van de mens geschaad. Want zuurstof die de lever betreedt via ademhaling, reinigt het bloed en alleen door een diepe ademhaling kan het correct worden uitgevoerd. Voor een diepe ademhaling is het dus ook noodzakelijk dat een gedeelte van de maag leeg blijft.

Een mens haalt qua schatting zestien maal adem in een minuut. Tijdens elk volledige ademhaling ademt hij een halve liter lucht. Als we het berekenen ademt een mens ongeveer 11.620 liter lucht per dag in.

Dus het zuurstof wat zich bevindt in die 11.620 liter lucht reinigt ons bloed. Dit kan weer correct uitgevoerd worden door onze lever goed op te blazen. Als we onze maag vullen met voedsel blijft er geen ruimte meer over voor de lever om zich goed op te blazen waardoor er half adem gehaald wordt. Zo zal ook het aantal zuurstof dat naar onze lever gaat gehalveerd worden. Dit zal weer niet voldoende zijn om ons bloed te reinigen waardoor onze gezondheid geschaad zal worden. Onze profeet (v.z.m.h) heeft in een zin heel mooi beschreven hoe schadelijk het is om je maag vol te stoppen met voedsel: “De kinderen van Adam hebben geen schadelijkere holte gevuld dan de maag.” Dus het volstoppen van de maag is het meest slechte wat een mens kan volstoppen.(2)[1] Ibn Madje, Et’ime 50
[2] Tirmidi, Zoehd 47

Share this