Home | Het gezinsleven

Is het beter voor een vrouw te huwen of kan ze zonder reden alleenstaande blijven?


Antwoord: 

Het gezin houdt een volk staande. Voor het vormen van een gezin, is het huwelijk een pre. Trouwen is een eigenschap die bij de mens aangeboren is. Door deze aangeboren eigenschap willen zowel de man als de vrouw trouwen wanneer zij een bepaalde leeftijd bereiken. Ons geloof heeft het trouwen dan ook aangemoedigd.

Echter, trouwen of vrijgezel blijven hangt samen met de manier hoe de desbetreffende persoon denkt. Met andere woorden: trouwen of ongehuwd blijven is niet iets dat extern opgelegd kan worden. Dit heeft te maken met de mentale staat van de desbetreffende persoon.

Om deze reden zijn er in de wetboeken de volgende uitspraken daarover gedaan:

Voor degene die zich van zondes kan beschermen, is trouwen soennah. Voor hen die zich niet kunnen beschermen tegen de zondes, is het een verplichting! Verder is de reden tot foute gedachten als de foute gedachten op zich niet halal. Wanneer een ongehuwde vrouw een reden tot foute gedachten en foute gevoelens is, behoort zij met een man te trouwen die geschikt is voor haar.

Ieder persoon kent zichzelf en zijn materiƫle mogelijkheden. Dit betekent dat ieder persoon bij zichzelf behoort na te gaan of het soennah of een verplichting is te trouwen met een geschikt persoon daarvoor. Dit betekent dan ook dat de personen die niet trouwen, per se de fout ingaan.

Share this