Home | Dieren

Waarom is varkensvlees verboden voor Moslims?


Antwoord: 

Het verbodene en gebodene is, zoals alles, afhankelijk van ALLAH. Als ALLAH iets “halal” verklaart, dan is het toegestaan, als ALLAH iets haram verklaart, dan is het verboden. De mens is, of hij er bewust van is of niet, onderworpen aan een test. De geboden en verboden worden de mensen aangeboden met daarnaast de consequenties van handelingen.

Om een mens in een waardige staat die het paradijs schikt te stellen, laat de Schepper de mensheid een examen ondergaan. Vanwege deze reden heeft de Heer een aantal verboden en geboden vastgesteld. Wat hier dus telt is de gehoorzaamheid die getoond wordt aan de Heerser der bestaan.

Deze Goddelijke principes bevatten zowel vele persoonlijke als gemeenschappelijke voordelen. Hierdoor verneemt een redelijke mens ook een aantrekkingskracht jegens Goddelijke wetten.
Eén van de verboden binnen de Islam is dan ook het eten van varkensvlees. Ook dit verbod bevat vele wijsheden. Wij zullen slechts een aantal ervan behandelen.

-    Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken.

-    Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders.

-    Ook bevat varkensvlees eiwitten, die vanwege hun structuur snel rotten in uw darmen. Door de hierbij vrijkomende rottingsproducten komen er veel toxines vrij en vormen deze producten een grote belasting voor uw darmen, bloed, lymfe, lever, matrix en nieren. De eiwitstructuur van het vlees van de varkens lijkt op die van mensen. Hierdoor wordt het door het immuunsysteem niet als lichaamsvreemde stof beschouwd en kan het gemakkelijk in het bloed en de lymfe belanden, inclusief alle toxines en eiwit rotting producten. Dit gebeurt veel sneller dan bij alle andere dierlijke en plantaardige eiwitten.

-    Het bindweefsel heeft last van zwavelhoudende mycopolysacchariden in het varkensvlees, die zeer slijmig zijn. Dit heeft tot gevolg dat de varkensvleeseters eigenaardige Rubensiaanse opzwelling van het bindweefsel vertonen. Er vindt een opstapeling plaats van slijmsubstanties in pezen, gewrichten, kraakbeen etc., wat o.a. kan leiden tot reuma, arthritis en dicusproblemen. Het bindweefsel zuigt zich als een spons vol met water en zwelt. Aangezien deze zwavelhoudende verbindingen gekoppeld zijn aan bepaalde organen, is het zelfs aan mensen te zien welk varkensvlees ze het liefst eten: hals-, rug-, buikspek of ham. De bindweefselstructuren van de mens worden zwakker door het varkensvlees en er ontstaan eerder klachten van het bewegingsapparaat.

-    Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen.

-    Het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees is hoog. Hierdoor worden allergieën, netelroos en neurodermitis, abcessen, steenpuisten, negenogen en alle mogelijke ontstekingen bevorderd. Een hoog histaminegehalte maakt ook minder stressbestendig, activeert maagzweren, hartritmestoornissen en hartinfarcten.

-    Varkensvlees bevat vreemdsoortige tumorbevorderende stoffen, die als oncogenen, endobionten, siphonospora en polymorfa beschreven worden.

-    Varkensvlees bevat virussen, met name griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen en grijpen hun kans tijdens een verzwakte periode van ons immuunsysteem. Dit kan ook leiden tot chronische verkoudheden.

-    Varkens hebben een slechter ontgiftingsysteem, waardoor ze hun afvalstoffen sneller in vetweefsel opslaan. Bij consumeren van vlees (met vet) moet ons ontgiftingsmechanisme hiermee aan de slag. Levert aldus een grotere belasting op voor ons lichaam.

-    Een varken is een dier zonder jaloezie. Opvallend is dat mensen die veel varkensvlees eten, dit gevoel ook verliezen en gezonde jaloezie niet meer te zien is bij hen. De Franse filosoof verwoordde het belang dat hij toonde aan eten ook met de volgende woorden: “vertel mij wat jij eet, dan vertel ik wie jij bent.”

-    Een gevaarlijke ziekte die ook middels varkensvlees de mens besmet, is trichinosis. Een parasiet welke trichine genoemd wordt,  Meestal raken varkens geïnfecteerd met deze ziekte door het eten van muizen of varkensvlees met trichine. Echter resulteert trichine bij varkens niet tot een gevaarlijke ziekte. Daarentegen veroorzaakt het een zeer gevaarlijke en dodelijke ziekte bij mensen. Deze ziekte bevat de volgende risicofactoren:

Verschijnselen:

Bij ernstige infecties:

1 intestinale fase:
Nausea (misselijkheid)
Emesis (braken)
Buikkrampen
Diarree

2 spierinvasie (migratiefase 2-4 weken na besmetting):

Koorts
Spierpijnen
Spierverzwakking
Puntbloedingen onder de nagels
Subconjunctivale hemorrhagie (bloedingen in het oog)
Koorts
Oedeem (vochtophoping in de weefsels, waardoor die zwellen)
Hoofdpijn
Conjunctivitis (oogontsteking)
Lymfadenopathie (vergrote en pijnlijke lymfeklieren)
Huiduitslag
Bronchitis

Dodelijk:

Myocarditis (hartspier ontsteking)
Encefalitis (hersenontsteking)

3 inkapseling:

Spierpijn
Spierzwakte

Ook zijn er in landen zoals Turkije, behalve niet-moslims, geen enkele moslim getroffen met deze ziekte.

Onze Heer heeft voor onze voeding vele verschillende soorten voedsel geschapen. Daarbij verbiedt Hij het nuttigen van bepaalde soorten voedsel en drank. Hij is Bezitter van eindeloze barmhartigheid en belaadt Zijn onderdanen niet met een last die zij niet dragen kunnen. De verboden en geboden zijn slechts bedoeld voor de bestwil van de mens zelf en zijn makkelijk uitvoerbaar voor een ieder.

Wat zou men, naast het gered worden van de boven genoemde kwalen, verliezen als hij geen varkensvlees meer zou eten?

Zoals de ontwikkelaar van een machine het beste weet wat goed en wat slecht is voor die machine en onder welke omstandigheden die optimaal functioneert, zo ook weet de Ontwerper van het menselijke lichaam het beste wat goed en wat slecht is voor het lichaam en zijn functioneren. Dus aangezien Hij zegt dat varkensvlees onrein en verboden is, is het alsnog nuttigen ervan zowel slecht voor ons lichaam als geest.

 

Share this