Home | Het geloof

Waarom wil Allah dat wij Hem aanbidden?


Antwoord: 

Na het lezen van deze woorden kunnen de volgende vragen ontstaan: Waarom test Allah de mensen op deze wereld? Waarom stelt Hij de mensen op de proef en waarom wilt Hij dat zij meditaties verrichten? Heeft Allah behoefte aan het testen van mensen en aan onze meditaties?

Allah heeft geen behoefte aan onze meditaties. Integendeel, wij hebben de behoefte om Hem te aanbidden.

Stelt u zich een dokter voor die zijn patiënt een recept geeft en zegt "U dient deze medicijnen te gebruiken". Kan de patiënt dit weigeren en zeggen "Beste dokter, welke baat zult u hebben wanneer ik deze medicijnen gebruik?"

Zoals we kunnen zien is dit een onnozele vraag net zoals de vraag "Waarom heeft Allah behoefte aan onze meditatie?"

Niet dokters, maar patiënten hebben de behoefte om medicijnen te gebruiken. Meditatie is net als medicijnen een behoefte voor de dienaar. Allah daarentegen heeft geen behoefte aan onze meditatie.

De geboden en verboden van Allah zijn voor het welzijn van de mens. Deze zijn een medicijn voor zijn spirituele gezondheid en vormen voor hem een bron van geluk.

Het zijn voornamelijk de niet-gelovige wetenschappers die tot de genoemde conclusie zijn gekomen. Hierdoor hebben vele mensen van andere godsdiensten bepaalde Islamitische elementen overgenomen.

Share this