Home | Privé onderwerpen

Welk lichamelijk contact is toegestaan tijdens de menstruatie?


Antwoord: 

Samen met je vrouw zijn die ongesteld is, kent zijn beperkingen. Zoals bekend, mag een man in een normale staat samen met zijn vrouw zijn. Liefde bedrijven hoort dan via haar voortplantingsorgaan te gebeuren. Echter, wanneer zij ongesteld is, kunnen zij niet op een normale manier liefde bedrijven. Het is in die staat niet toegestaan liefde via haar voortplantingsorgaan te bedrijven. 

Een man mag echter wel met zijn ongestelde vrouw zoenen en knuffelen. Een man mag zijn vrouw vanaf haar middel en daarboven op iedere manier aanraken.

Liefde bedrijven in een ongestelde staat, is een manier van doen van onze Profeet (v.z.m.h.). De vrouw die liefde nodig heeft, kan het niet fijn vinden wanneer ze gedurende haar ongestelde periode geen aandacht krijgt. Om deze reden is het niet juist de vrouw in deze staat geen aandacht te geven. 

Aisha (r.a.) vertelt het volgende: “Wanneer de Profeet (v.z.m.h.) zag dat één van ons ongesteld was, beval hij ons vanaf onze navel tot aan onze knieën met een grote deken te dekken, waarna Hij zich richtte tot haar borsten.” (1) Zolang de man zijn vrouw niet van haar navel tot knieën aanraakt, kan hij iedere vorm van liefde bedrijven uitvoeren. Hij kan met haar lichaam doen wat hij begeert; dit ook wanneer zij zich van haar navel tot knieën met een deken heeft bedekt, kan hij over de deken haar bevredigen. Er is hier geen enkel bezwaar tegen en komt hij ook zelf klaar waardoor hij zich van zondes afdekt. Ook geeft hij hiermee zijn vrouw die ziek is aandacht en laat hij haar niet alleen; dit is dan een goede daad en dit behoort ook gedaan te worden. Er is overgedragen dat onze Profeet (v.z.m.h.) al zijn vrouwen die ongesteld waren, op deze manier heeft benaderd.

Volgens sommigen is het zelfs zo dat buiten de sex om, alles gedaan mag worden. Imam Mohammed heeft gezegd: “Met de voorwaarde dat men afblijft van hetgeen waar bloed uit komt, is het toegestaan om alles aan te raken.” Ook Imam Shaafi heeft dit perspectief. Het is dan wel een voorwaarde dat haar voortplantingsorgaan bedekt is. Zij die dit doen, behoren wel zeker van henzelf te zijn. (2) 

Wanneer een vrouw tijdens haar ongesteldheid een orgasme krijgt, is het geen verplichting dat zij de goesoel (grote wassing) te verrichten. Wanneer haar ongesteldheid voorbij is, kan zij wel de goesoel verrichten.

Share this